Mitä pesukoneen rumpu tekee Haaganpurossa?

Keväällä törmäsimme Keskuspuistossa Haaganpuron rannalla pesukoneen rumpuun. Ihmettelimme asiaa aikamme. Rumpu ei selkeästi ollut siellä sattumalta. Narut ja kaikki. Emme keksineet selitystä asialle. Kesän mittaan kun selvisi että purossa on reilusti enemmän täplärapuja kuin viime kesänä, heräsi epäilys että tämä ”sumppu” liittyy jotenkin tähän rapuasiaan. Joku on selkeästi nähnyt monenlaista vaivaa ja valitettavasti luvatta ja kansallisen rapustrategian vastaisesti päättänyt tehdä Haaganpurosta Suomen urbaaneimman täplärapupuron.
Haluamme muistuttaa että ravustaminen on luvanvaraista toimintaa. Mitään rapuja ei saa siirtää ilman ELY-keskuksen lupaa. Monilla jo perinteisillä täplärapuvesillä luvattoman istutukset lienee varsin yleisiä, eikä kaikkia viranomaisten linjauksia ja strategioita kovin hyvin tunneta. Haaganpuron luvaton täplärapuistutus lienee ensimmäinen viranomaisten tietoon tullut luvaton täplärapujen siirtoistutus sen jälkeen kun vuonna -12 kansallisen rapustrategian myötä jokiravulle säädettiin suoja-alue. Haaganpuron ja tarkemmin sanottuna Kauppalanpuistossa ensimmäinen täplärapu havaittiin kesällä -16.

Ravustamiseen tarvitaan aina kalavedenomistajan lupa. Olemme jo ELY:n kanssa käyneet keskusteluja asiasta. Pitää jatkaa kaupungin sekä kalatalousalueen kanssa keskusteluja ja yrittää löytää asiaan jokin ratkaisu.

Kurkkaa ja tykkää kuvaa Instagramissa ›
Kuvaaja: haaganpuro