Haaganpuron valuma-alueelle on luotu oma projekti iNaturalist-palvelun alle. Projekti kerää automaattisesti ihmisten tekemät havainnoit valuma-alueen osalta ja tätä kirjoittaessa Haaganpuron luonnosta on löydetty 250 tunnistajan ja lähes 2500 havainnon avulla 775 lajia (eläimiä, kasveja tai sieniä).

Jos olet jo iNaturalistin käyttäjä, liity tämän linkin kautta projektiin:
https://inaturalist.laji.fi/projects/haaganpuron-valuma-alue

Mikä on iNaturalist ja miten mukaan?

iNaturalist kertoo asiasta näin:

iNaturalist Suomi on luontoharrastajien sosiaalinen yhteisö sekä palvelu, johon voit kirjata omia luontohavaintojasi ja saat apua niiden tunnistamiseen. Ota kuva näkemästäsi kasvista tai äänitä kuulemasi lintu – iNaturalist sopii kaikille lajiryhmille kaikkialla maailmassa! Tallennetut havainnot ovat tutkijoiden, viranomaisten ja kenen tahansa luonnosta kiinnostuneen saatavilla sekä hyödynnettävissä. Tallentamalla luontohavaintosi voit auttaa tutkimusta ja luonnonsuojelua.

iNaturalist Suomi on osa kansainvälistä iNaturalist-verkostoa, jota ylläpitävät California Academy of Sciences ja National Geographic Society. iNaturalist-verkoston kansallinen jäsen Suomessa on Suomen Lajitietokeskus. iNaturalistiin tallennetut suomalaiset havainnot tulevat näkyville ja käytettäväksi Laji.fi-portaaliin.

Sovelluksen voit ladata Android-laitteisiin Google Play -kaupasta ja Apple-laitteisiin Appstoresta.

iNaturalistin ohjesivulta löydät lisää tietoa ›