Haaganpuron poikastiheydet ovat huikeita!

Koskivesien kalat ovat helteen takia suuressa vaarassa monin paikoin eri puolilla Suomea. Lähdepitoisen ja hapekkaan Haaganpuron taimenet sen sijaan ovat hyvin jyrkässä nousussa. Haaganpuron soraikoilla on tehty kutusoraikoiden tehostettua täydennyskunnostusta viimeisen parin vuoden aikana. Tämä tuntuu merkittävästi vauhdittaneen asiaa. Kunnostukset ovat onnistuneet hyvin mallikkaasti!

Viime vuonna näihin aikoihin yläsillan alla (kuvan alueella) sillalta katsottuna oli mahdollista 3 metrin matkalla nähdä 9-10 nollikasta. Syksyn sähkökoekalastuksissa 25 metrin matkalta saatiin 46 nollikasta. Viime vuoden tiheys oli jotain tyyliin yli 8 kertaa suurempi kuin koskaan aiemmin. Jo viime vuonna tiheys oli erittäin suuri, melkein samaa kun Longinojan huippualueilta.

Yläsillan alapuoliselta 3 metrin matkalta laskettiin äsken ainakin 22 nollikasta. Kauppalanpuiston eri osilla on koko kesän ajan näkynyt merkittävästi enemmän poikasia viime vuoden tilanteeseen verrattuna. Puron taimenpopulaatio on viime kesän kunnostusten ja onnistuneen kudun ansiosta mahdollisesti tuplaantunut tai jopa enemmän. Tilanne näyttää erittäin lupaavalta!
ps. Haaganpuron sähkökoekalastukset tehdään normaalisti syys-lokakuun vaihteessa. Silloin saadaan tiheystietoihin tieteellinen tarkkuus.

Kurkkaa ja tykkää kuvaa Instagramissa ›
Kuvaaja: vaelluskala