Haaganpuron lajisto, iNaturalistFI

Haaganpuron valuma-alueesta löytyy nyt iNaturalist-palvelusta oma projekti. Projekti kerää yhteen kaikki lisätyt kartta-alueen havainnot, jotka iNaturalist-palvelun käyttäjät ovat alueella havainnoineet. Puroluonnon näkökulmasta tämän tiedon kerääminen on aivan upea juttu, ja koska kansassa on voimaa niin satojen eri käyttäjien havainnot ovat todella arvokkaita kokonaisuuden näkökulmasta.

Mikä on iNaturalist?

”iNaturalist Suomi on luontoharrastajien sosiaalinen yhteisö sekä palvelu, johon voit kirjata omia luontohavaintojasi ja saat apua niiden tunnistamiseen. Ota kuva näkemästäsi kasvista tai äänitä kuulemasi lintu – iNaturalist sopii kaikille lajiryhmille kaikkialla maailmassa! Tallennetut havainnot ovat tutkijoiden, viranomaisten ja kenen tahansa luonnosta kiinnostuneen saatavilla sekä hyödynnettävissä. Tallentamalla luontohavaintosi voit auttaa tutkimusta ja luonnonsuojelua.”

”iNaturalist Suomi on osa kansainvälistä iNaturalist-verkostoa, jota ylläpitävät California Academy of Sciences ja National Geographic Society. iNaturalist-verkoston kansallinen jäsen Suomessa on Suomen Lajitietokeskus. iNaturalistiin tallennetut suomalaiset havainnot tulevat näkyville ja käytettäväksi Laji.fi-portaaliin.”

Lähde: iNaturalist Suomi

Näin pääset keräämään lajeja

  1. Kirjaa luontohavaintosi palveluun lataamalla sovellus (IOS, Android) tai kirjautumalla verkkopalveluun
  2. Jaa ne harrastajien kanssa ja muista myös liittyä Haaganpuron valuma-alueen projektiin
  3. Tunnista havaintoja ja keskustele niistä
  4. Tuota tietoa, joka tallentuu Suomen Lajitietokeskukseen